Asociatia Suport Mastocitoza Romania anunta indeplinirea principalului sau obiectiv: infiintarea unui Romania are CENTRU EUROPEAN DE EXCELENTA IN MASTOCITOZA!
Este o retea interdisciplinara formata din mari specialisti din Romania, creditati la nivel european:

Adulti
Spitalul Universitar de Urgenta Bucharest- hematologie, conf univ dr Horia Bumbea, dermatologie: dr Oana Clatici
Spitalul Monza: anatomie patologica- Camelia Dobrea
Institutul CC Iliescu-Fundeni- ATI, prof univ dr Serban Bubenek
Spitalul Clinic Colentina: alergologie, dr Poliana Leru

Pediatrie
Institutul Clinic Fundeni- hematologie, asis.univ.dr. Anca Colita

http://ecnm.net/homepage/index.php/romania

Lista este in curs de actualizare.Este o mare realizare dupa 9 ani de eforturi sustinut in ceea ce priveste sustinerea celor cu mastocitoza din Romania, eforturi intreprinse de presedinta Asociatiei Suport Mastocitoza Romania, Nicoleta Vaia. Desigur, rolul esential l-au avut medicii, oameni dedicati, exceptionali, alaturi de cei anumerati, ii adaugam pe: dr Camelia Berghea, dr Adriana Diaconeasa, dr Irina Bucur, dr Violeta Perlea, prof univ dr Dorel Sandesc, prof univ dr Maria Puiu.
Este un drum nou, este o victorie importanta si un obiectiv atins.
Precizam ca,desi are acreditarea ECNM, inca asteptam avizul Ministerului Sanatatii.
Asociația Suport Mastocitoză România, membră a EURORDIS și a The Mastocytosis Society, moderator european al forumului de mastocitoză EURORDIS și-a focusat permanent activitățile și eforturile în vederea asigurării tratamentului vital cu cromoglicat de sodiu pentru toți bolnavii de mastocitoză din România.
ASMR este — membra cu drepturi depline a : APCR, ANBR.
După 20 de ani am reușit să readucem cromoglicatul de sodiu în România, prin obținerea unei Autorizații de Nevoi Speciale.
Până acum am distribuit donații în cromoglicat de sodiu care în valoare de 23000 de euro.
ASMR a reușit repornirea producției de cremă cu cromoglicat pur în România, după 22 de ani de absență, primele donații de 250 de cutii fiind deja distribuită.
Asociația Suport Mastocitoză România a obținut drept de copyrigth pentru carnetele de mastocitoză, traduse în șapte limbi străine, carnete pe care le-a distribuit tuturor bolnavilor de mastocitoză. Tot din grijă pentru bolnavi, ASMR a distribuit brățări medicale ce au inscripționate interdicțiile medicamentoase pe interior.
ASMR are drept de copyrigth pentru cele mai importante documente ale The Mastocytosis Society: Ghidul Internațional de Mastocitoză, Protocolul de Urgență în mastocitoză, documente pe care le distribuim permanent noilor bolnavi și medicilor, dar și asupra carnetelor internaționale de mastocitoză traduse în șapte limbi, document necesar bolnavilor în cazul deplasărilor în străinătate etc.
De asemenea, ASMR a încheiat contracte de asistență mutuală și colaborare cu unități spitalicești de stat și private, cel mai important fiind cel cu SUUB, în toate situațiile ASMR devine donator de cromoglicat, conform contractelor. ASMR este prezentă, prin ordin al ministrului în grupul de lucru de la Ministerul Muncii, format în vederea includerii în lege a criteriilor de încadrare în grad de handicap pentru mastocitoză, criterii inexistente momentan în România.
ASMR asigură asistența juridică gratuită tuturor membrilor săi.
ASMR este mandată de bolnavii de mastocitoză din România să poarte negocieri cu autoritățile în vederea includerii cromoglicatului în lista medicamentelor compensate.

Un gând despre „ROMANIA ARE CENTRU EUROPEAN DE EXCELENTA IN MASTOCITOZA

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s