Asociatia Suport Mastocitoza Romania se opune distrugerii sectiei de alergologie de la Spitalul Colentina, sectie care este membru al Centrului European de Excelenta in Mastocitoza din Romania.

In mod nejustificat, desi se deruleaza proiecte de cercetare europene importante, din cele 6 paturi pe care le-a avut initial, acum sectia de alergologie mai are unul singur si se fac presiuni uriase sa se desfiinteze cu totul.

Dna dr Poliana Leru consulta si consiliaza terapeutic peste 90% dintre adultii cu mastocitoza sistemica din Romania.
Gratie unui proiect de certare, dansa a reusit sa subventioneze 60% din costul mutatiei C KIT D 816 V, cost suportat altfel in intregime de pacient.

La Congresul European de Alergologie si Imunologie Clinica Munchen 2018 dna dr Poliana Leru este speaker cu prelegerea. ” Hypereosinophilia of undetermined significance associeted with incomplete criteria for Mastocytosis”, lucrare ce are ca baza cea mai mare experienta clinica in domeniul mastocitozei la adulti, specializarea alergologie ,din Romania.

”Asistam neputinciosi la distrugerea unui centru de recunoastere internationala, motivatia constand in necesitatea infiintarii unor alte sectiii sau redistribuirea paturilor catre sectii preferate de fostul manager.
Sute de bolnavi de boli rare , agioderm, mastocitoza, eozinofilii vor fi in pericol de a-si pierde viata, pentru ca nu vor mai avea unde sa fie consultati.

Intelegem dorinta de afirmare a unor sectii,dar aceasta nu se face prin distrugerea unor sectii de referinta ale spitalului Colentina,situatie care ne pune intr-o postura penibila: aceea de a le explica omologilor europeni idistrugerea unui departament performant, lucru inacceptabil in lumea civilizata, a declarat presei Nicoleta Vaia, presedinta Asociatiei Suport Mastocitoza Romania”.

http://ecnm.net/homepage/index.php/romania

https://www.agerpres.ro/…/salvati-sectia-de-alergologie-a-s…

http://www.jurnal-social.ro/salvati-sectia-de-alergologie-…/

https://www.researchgate.net/…/316240068_Cauza_rara_de_sinc…

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s